
Ryhmiä ei johdeta yksin – vaan ymmärryksen, yhteyden ja toiminnan kautta.
Psykodraaman viitekehykseen perustuva ryhmänohjaajakoulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää omaa ryhmänohjaajuutta yhdistäen kokemukselliset työtavat ja teoreettisen ymmärryksen ryhmistä. Koulutus ei vaadi aiempaa kokemusta psykodraamasta, mutta sopii erinomaisesti myös heille, jotka ovat jo tutustuneet menetelmään ja haluavat syventää osaamistaan.
Kenelle?
Koulutus sopii kaikille ryhmien kanssa työskenteleville: opettajille, kouluttajille, työnohjaajille, fasilitaattoreille, konsulteille, terapeuteille, tiiminvetäjille ja muille, jotka haluavat vahvistaa ryhmien ohjaamisen taitojaan.

Miksi juuri tämä koulutus?
🔘 Saat jäsennystä ryhmien toimintaan ja dynamiikkaan psykodraaman viitekehyksestä
🔘 Kehität omaa roolien hallintaa ohjaajana
🔘 Koulutusta on mahdollista jatkaa psykodraamaohjaajan opintoihin
🔘 Opit toiminnallisia menetelmiä, joilla tukea ryhmän vuorovaikutusta ja yhteyttä
🔘 Pääset harjoittelemaan turvallisessa, kannattelevassa ilmapiirissä
🔘 Tämä koulutus lasketaan osaksi 60 op ryhmänohjaajan koulutuskokonaisuutta
Koulutuksen rakenne ja sisältö (15 op, yksi lukuvuosi)
Koulutus rakentuu viidestä viikonloppuseminaarista, joiden aikana edetään ryhmien ohjaamisen perusteista kohti syvempää itseymmärrystä ja toimivia käytännön taitoja.
Seminaariviikonloput 2025–2026:
- 15.–16.11.2025 – Ryhmä matkana ja peilinä Mitä ryhmän ohjaaminen minulle merkitsee? Mitä roolia otan – ja mitä vältän? Tutustumme rooliteoriaan ja ryhmän ohjaamisen kokonaiskuvaan.
- 12.–13.12.2025 – Ryhmä oppimisen ja kehityksen tilana Miten ryhmä kantaa ja haastaa? Mitä mahdollisuuksia roolit tarjoavat toimijuudelle ja oppimiselle? Syvennämme ymmärrystä ryhmäprosesseista ja dynamiikasta toiminnallisten harjoitteiden kautta.
- 16.–17.1.2026 – Oman ohjaajuuden tutkimusretki (osa 1) Pysähdymme oman ohjaajuuden äärelle. Miten minä johdan ryhmää? Mihin nojaan – ja missä horjun? Psykodraaman keinoin tutkimme omia sisäisiä rakenteita ja ohjaajuuden rooleja.
- 13.–14.2.2026 – Oman ohjaajuuden tutkimus jatkuu Syvennämme itsetuntemusta ja työotetta: ryhmän sisäiset suhteet, ohjaajan persoona työvälineenä ja sosiometrian mahdollisuudet yhteyden tukena.
- 20.–21.3.2026 – Haastavat tilanteet ja kasvun paikat Miten toimia konfliktitilanteissa? Miten kasvaa ohjaajana, kun ryhmä haastaa? Kokoonnumme jakamaan oivalluksia, arvioimaan oppimista ja juhlistamaan matkaa.
Oppimisprosessi sisältää:
- 5 lähiopetusjaksoa (10 koulutuspäivää klo 10–17)
- Sähköinen oppimisalusta peda.net: koulutusmateriaalit, tehtävät ja ohjeet
- Alan kirjallisuuden lukemista ja reflektioita
- Oppimispäiväkirjan kirjoittamista ja siihen saatavaa palautetta
- Oman työn reflektointia ja case-raportointia työnohjauksen muodossa
Yhteensä koulutus kattaa 405 tuntia opiskelua (15 opintopistettä).
Hinta: 2250 € / osallistuja (sis. alv). Tämä koulutus on osa laajempaa 60 op ryhmänohjaajakoulutusta, josta voi jatkaa psykodraamaohjaajan opintoihin.
Kouluttaja

Koulutuksesta vastaa Jori Linnamäki (KM, TIO (AMK), psykodraamaohjaaja, systeeminen organisaatiokonsultti, työnohjaaja (STOry)), joka on kokenut psykodraamaohjaaja ja -kouluttaja. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus ryhmien ohjaamisesta, toiminnallisista menetelmistä ja ihmisyyden monimuotoisuuden kohtaamisesta. Jorin työskentelyä leimaa yhdistelmä lämpöä, rakennetta ja tilaa oivalluksille. Hänen osaamisensa kattaa niin yksilöllisen kasvun tukemisen kuin ryhmien systeemisen ymmärryksen rakentamisen.
Koulutuksen järjestää Jorinoita OY Ltd
